Entreprenör

Sara Fast – ägare och grundare till FastPlan Väst AB

 

Utbildningar

Sara är utbildad förändringsledare och projektledare på både grupp och individ nivå. Genom åren har hon läst ett flertal olika utbildningar inom ledarskap. Bland annat har hon genomgått UGL, The Human element, Tuff Ledarskap samt en rad olika coachutbildningar.

Erfarenheter

Sara har lång dokumenterad erfarenhet från olika ledande roller. Hon har i 19 år  jobbat på If skadeförsäkringar innan hon valde att starta eget. Hon har framgångsrikt drivit team, utveckling & förändringsprocesser. Hon har utbildat och förläst inom företagskultur och organisationsfilosofier.

Sara har i 20 år varit ledare på Friskis & Svettis där hon också kvalitetssäkrat ledare. Saras person och kunskap har gjort att hon haft mentoruppdrag för bland annat nya ledare. Som utbildad kostrådgivare och hälsoinspiratör har Sara haft en rad olika uppdrag för att främja hälsosam livsstil.

 Yoga

Sara är utbildad Yoga lärare och undervisar regelbundet Yinyoga, VinyasaYoga samt meditation. Kontakta Sara för vidare information och vart och när du kan yoga med henne.


Saras egna ord

Jag har alltid varit nyfiken och haft ständigt sug på att lära mig mer saker. Fram till 2016 såg jag allt som möjligt och mig själv som odödlig. Länge fungerade den inställningen bra men slutade i en utmattningsdepression och 2 år sjukskrivning med ångest, skam, skuld, självmordstankar och isolering till följd. I takt med att tempot skruvades upp så skruvades tiden för återhämtning ner.

Mycket har hänt med mig sedan dess. Ska jag sammanfatta det hela på några rader så är jag delvis av samma inställning  allt är möjligt. Skillnaden idag är att jag att jag kan se en större bild. Allt är möjligt men vilket pris är jag beredd att betala. En skön inställning som gör mig högfungerande, hållbar och levande.

En hel del av de verktyg som gör mig välmående och högfungerande plockade jag upp på botten av utmattningsdepressionen. Verktyg och erfarenheter som jag nu önskar dela med mig av. Verkar högst olämpligt att någon annan ska ner i det svarta för att hämta upp erfarenheterna och verktygen. Låt oss lära oss att gjorda misstag, ta lärdomarna, verktygen och skapa bättre och hållbara arbetsklimat.

Mina föreläsningar handlar inte om att med pekpinne ge råd om hur man ska göra. Jag ser det med som en möjlighet att dela med mig av saker som uppenbart inte gick så bra för mig. Jag ser möjlighet i att lära oss av misstag och jag bjuder mer än gärna på mina!

Vi hörs!

//Sara